Stockholm Globe Arenas

Friends Arena är som bekant i den enda stora arenan i Stockholm. Det andra stora området för evenemang i Stockholm är Globe Arenas.
Stockholm Globe Arenas har en viktig uppgift när det gäller att säkra Stockholm som en turist- och evenemangsstad i världsklass tillsammans med Friends Arena. Mitt i Stockholm, erbjuder Stockholm Globe Arenas sina besökare olika typer av händelser i deras fyra arenor: Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Tele2 Arena.Globen

Stockholm Globe Arenas har en total kapacitet på 44.000 besökare och kan välkomna världsartister som Bruce Springsteen och Justin Timberlake.
Arenorna kan ordna stora mästerskap som till exempel EM i Basket samt mega-evenemang som Monster Jam och Stockholm International Horse Show. Detta arenaområde har nu funnits ett bra tag och det finns därför flera bra hotell nära Globen att välja på för dig som besökare.

Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,4 miljoner besökare är Stockholm Globe Arenas utan jämförelse det största och mest flexibla området av händelser i Skandinavien.