Fyra kända personer som varit på Friends Arena

Fyra kända personer som varit på Friends Arena

Trots att Friends Arena inte har stått på sin plats i mer än fem år har flertalet mycket välkända profiler besökt arenan. I egenskap av Sveriges nationalarena för herrfotboll är givetvis många av de kända ansiktena sportprofiler. Därutöver finns en rad världskända musiker som framfört sina verk på Friends.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan anses av de flesta vara den största svenska fotbollsspelaren någonsin. Vissa hävdar till och med att han är den största svenska atleten överlag. Oavsett vad man tycker är det svårt att förneka hans insatser på plan och hans avtryck i media, både nationellt och internationellt.

Bland hans största ögonblick på Friends kan målsviten i en vänskapsmatch mot England noteras. Särskilt utmärkande är den akrobatiska cykelsparken som utökade Sveriges ledning i slutminuterna. Strax efter att den engelska målvakten Joe Hart misslyckats med att nicka undan bollen blev, det nu legendariska målet, ett faktum.

Ariana Grande

En av världens största popstjärnor just nu. I maj 2017 stod hon för ett framträdande som säkerligen mycket få som var i publiken kommer att glömma. Under konserten kunde flera av hennes största hits höras, däribland genombrottssingeln Problem, samtidigt som låtar från hennes nya album blandades med de mer välkända låtarna.

Kanske träffade hon även sin svenska hitmakare, Max Martin, som ligger bakom flera av hennes mest populära låtar under det här stoppet i turnén. Svensken står som låtskrivare för hits som tidigare nämnda Problem, Bang Bang och Into You.

Elton John

En musiklegendar som var en av de första att spela på arenan. Faktum är att han premiärspelade på arenans nya konsertscen under Lucia 2013. Dock var konserten, i Elton-mått mätt, arrangerad i ett av de mindre formaten med endast 12 000 personer i publiken.

Med 250 miljoner sålda album världen över räknas han idag som en av de mest framgångsrika musikerna genom tiderna. Han är sedan tidigt 90-tal med i Rock and Roll Hall of Fame och gör därmed musiker som John Lennon, The Rolling Stones och Abba sällskap.

Kiss

Kiss konsert på Friends Arena 2013 fick många kritiker och recensenter att mena att bandet ser bättre ut än vad det låter. Rekvisitan var mycket påkostad, samtidigt som vissa menar att bandet har låtit bättre.