Malmö Arena

Malmö Arena

I Hyllievång i Malmö står Malmö Arena som en koloss att beundra, med plats för ca 15000 åskådare vid konserter och ca 12500 sittandes vid sportevenemang så är detta en stor arena med många möjligheter. Den byggdes klart år 2008 och var året efter en av världens modernaste arenor. Malmö Arena har fått smeknamnet Percys Arena då det var Percy Nilssons namnförslag som vann när de skulle döpa arenan. Den kallas i folkmun även för Hylliearenan och är Malmö Redhawks hemmaarena i ishockey.

Evenemang på Malmö Arena

Malmö Arena används inte bara till att spela ishockey, med antalet platser så är lokalen också väldigt väl anpassad för att hålla konserter och vi har bland annat fått se Ulf Lundell, Cliff Richard och Britney Spears uppträda bland många andra. Eurovision Song Contest 2013, Melodifestivalens deltävlingar och även internationella friidrottstävlingar är andra arrangemang Malmö Arena kan stoltsera med.

Kommande evenemang på Malmö Arena:

  • 16-17 April Dreamhack Masters, e-sport med dataspel med internationella tävlande
  • 23-24 April Apassionata, en akrobatisk show med hästar och musik
  • 26 Maj Rod Stewart uppträder på Malmö Arena
  • 2 Augusti kommer Rihanna hit och sjunger
  • 23-24 September är det dags för Orup att uppträda
  • 10 November Elton John sjunger och spelar

Detta är ett axplock ur evenemangslistan och det blir betydligt fler konserter, musikaler samt sportarrangemang under året. För att få en komplett lista besök gärna Malmö Arenas hemsida där du kan se allt som händer under året.

Bo i Malmö

Ska man besöka Malmö Arena är det bra om man hittar billiga hotell nära Malmö Arena. Man vill gärna kunna njuta av sin vistelse utan den stress det innebär att åka hem direkt efter. I direkt anslutning till Malmö Arena finns Malmö Arena Hotel som är ett hotell i Best Westerngruppen. Med sina 295 rum i 6 olika storlekar och med hög, modern, standard är BW Malmö Arena Hotel ett bra boende till en rimlig kostnad. Ett annat hotell riktigt nära arenan är Quality View Hotel, ett trestjärnigt hotell med över 300 rum och bra standard. Kan man tänka sig att bo en liten bit ifrån arenan så ska man komma ihåg att förbindelserna hit är utmärkta och det går att åka både buss, tåg, bil och cykel om man så önskar. Detta gör att man kan ta god tid på sig när man letar efter billiga hotell nära Malmö Arena och välja med omsorg.